Eerste opdracht in samenwerking met Zenon Energy is een feit

Westelijk Havengebied in Amsterdam
Albeton
2022-07-01
2022-08-31

Deel dit artikel:

Categorieën:

Green4energy en Zenon Energy realiseren toekomstbestendige maatwerkoplossing voor Albeton Amsterdam

Onlangs kondigden we onze samenwerking met Zenon Energy aan. Vol trots kunnen we u melden dat nog geen paar weken later onze eerste gezamenlijke opdracht een feit is. Albeton Amsterdam ervaart al langere tijd een probleem met overschrijding van de geleverde energie. Green4energy en Zenon Energy staken de koppen bij elkaar om Albeton Amsterdam een maatwerkoplossing te bieden; voor nu én de toekomst.

Het probleem van Albeton Amsterdam

Albeton Amsterdam, gevestigd in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, beschikt over één van de modernste betoncentrales van Nederland. Zo heeft Albeton Amsterdam één van de grootste elektrische kranen van de Benelux geïnstalleerd met een gewicht van 330 ton en een hoogte van 32 meter. Ze ondervinden al langere tijd een probleem met de netcongestie en transportvermogen. Het gecontracteerde transportvermogen van Albeton Amsterdam is zo laag, dat het overschrijden van het technisch maximale vermogen onoverkomelijk blijkt. Logischerwijs heeft de Amsterdamse betoncentrale verhoging aangevraagd, maar tot zeker 2026 komen ze hier niet voor in aanmerking. Inmiddels heeft Albeton Amsterdam al twee officiële waarschuwingen gehad en volgt er een boete als er niet snel een oplossing voor dit probleem komt. Omdat ze geen uitweg voor dit terugkerende probleem zagen, hebben ze de hulp van Green4energy en Zenon Energy ingeschakeld.

Toekomstbestendige maatwerkoplossing

Samen met Zenon Energy zijn wij aan de slag gegaan om Albeton Amsterdam een oplossing op maat te bieden. Een zeecontainer met daarin een batterij die speciaal voor de klant op maat gemaakt is zorgt voor een stabiel verbruik van het net én een oplossing om piekvermogen op te vangen en hun virtuele netbelasting te verminderen. Hiermee kan Albeton Amsterdam tevens de continuïteit van de fabrieken bewaken.

Lees hier alles over de mogelijkheden van duurzame energieopslag >

Een win-win-situatie

Maar de batterij biedt nog meer voordelen! Zo is het mogelijk de accu beschikbaar te stellen aan het net. Op deze manier kan de accu de netbeheerder ondersteunen door het openbare net te stimuleren én te stabiliseren. Vanzelfsprekend levert dit ook de nodige inkomsten op. Daarbij komt dat de accu kan worden aangesloten op een systeem dat volledig automatisch gaat handelen op de energiemarkt. Het systeem koopt energie zodra de prijzen laag zijn. Hoe dit in z’n werk gaat? De speciale titaniumchemie die wordt gebruikt in het systeem van Zenon Energy is op een unieke wijze in staat om meerdere cycli per dag uit te voeren. Dit zal Albeton Amsterdam op den duur flink wat geld besparen. Een win-win-situatie dus!

De rol van Green4energy

Als ervaren én gecertificeerd elektrotechnisch bedrijf, waren wij de aangewezen partij voor de elektrotechnische realisatie van deze maatwerkoplossing. Green4energy is onlangs BRL6000 gecertificeerd, waardoor wij alle aanpassingen kunnen en mogen doen; zonder beperkingen. Onze ervaren engineers en gediplomeerde monteurs hebben dan ook een belangrijk steentje bijgedragen aan de realisatie van deze accu.

De voordelen voor Albeton Amsterdam
  • Geen waarschuwingen en boetes meer
  • Netaansluiting blijft behouden
  • Binnen drie jaar is de investering terugverdiend

Het moge duidelijk zijn dat we hier kunnen spreken van een positieve businesscase waar we met elkaar enorm trots op kunnen en mogen zijn.

Review:

Wij zijn enorm blij en dankbaar dat Green4energy en Zenon Energy ons deze toekomstbestendige maatwerkoplossing hebben geboden. Hierdoor kan onze betoncentrale blijven bestaan. Ze hebben ons niet alleen een uitweg, maar ook mooie kansen voor de toekomst geboden. Gelukkiger kun je ons niet maken!”
 
Sander van Ewijk – Albeton Amsterdam
Ook een toekomstbestendige maatwerkoplossing?

Ondervindt u als ondernemer ook hinder van een overbelast netwerk en bent u benieuwd wat wij, in samenwerking met Zenon Energy, voor u kunnen betekenen? Lees dan hier alles over grootschalige energieopslag of neem direct contact met ons op.

Wij zetten graag de mogelijkheden van uw dak, veld of parkeerterrein op een rijtje

Bekijk meer cases:

Eerste opdracht in samenwerking met Zenon Energy is een feit

Albeton
Westelijk Havengebied in Amsterdam

Green4energy plaatst 52 zonnepanelen op blauw-groene dak van RESILIO

Gemeente Amsterdam
Ite Boeremastraat, Amsterdam

BQ Duiker slaat met dit dak meerdere vliegen in één klap

BQ Duiker
Amsterdam-Noord

Een bijzonder NOM-project in Alkmaar

Derksen & Singerling
Alkmaar

332 PV-panelen op seniorenflat van Woonforte

Woonforte
Hof van Alfen, Alphen aan den Rijn

Green4energy realiseert 9 grondgebonden zonneparken

Waterschap Vechtstromen
9 locaties in Nederland

Meer informatie

Volg ons: