BQ Duiker slaat met dit dak meerdere vliegen in één klap

Amsterdam-Noord
BQ Duiker
2021-09-14
2021-10-15

Deel dit artikel:

Categorieën:

BQ Duiker, de ervaren Amsterdamse transporteur met vestiging aan de Hardwareweg en al sinds 1961 samenwerkingspartner van Klomp, zet vol in op verduurzaming. Omdat in het bedrijfspand nagenoeg niet wordt gestookt, zou met isolatie maar beperkt resultaat worden geboekt. Het bedrijf besloot derhalve in te zetten op het opwekken van energie. Het dak van 1.480 m2 geeft daar alle gelegenheid toe!

Het dak was aan vervanging toe

Het bestaande dak van het transportbedrijf -dat 20 jaar geleden door Klomp Daktechniek is aangebracht- was inmiddels verouderd. Omdat zonnepanelen het beste renderen bij koele temperaturen heeft BQ Duiker op advies van Klomp Daktechniek gekozen voor een BQ Duiker, de ervaren Amsterdamse transporteur met vestiging aan de Hardwareweg en al sinds 1961 samenwerkingspartner van Klomp, zet vol in op verduurzaming. Omdat in het bedrijfspand nagenoeg niet wordt gestookt, zou met isolatie maar beperkt resultaat worden geboekt. Het bedrijf besloot derhalve in te zetten op het opwekken van energie. Het dak van 1.480 m2 geeft daar alle gelegenheid toe! op basis van granulaatkorrels. Deze dakbedekking reflecteert namelijk zonlicht waardoor het vlak boven de dakbedekking tot wel 30 °C  koeler blijft dan bij zwarte dakbedekking. Dit effect heeft twee directe gevolgen:

  • de aangebrachte zonnepanelen renderen op hele zonnige en warme dagen tot wel 12% beter dan panelen op zwarte daken
  • de onderliggende ruimtes blijven significant koeler

De dakbedekking van IKO carrara kent nog een aantal opvallende voordelen. Zo is de levensduur is minimaal 35 jaar en het systeem is dankzij de coating met titaniumdioxide bovendien luchtzuiverend. 100 m2 IKO carrara dak neutraliseert de jaarlijkse uitstoot van tien auto’s die elk gemiddeld 25.000 kilometer per jaar rijden.

BQ duiker is 328 zonnepanelen en 121 kWp aan groennestroom rijker

Om het pand gereed te maken voor de 328 pv-panelen, heeft het team van Green4energy, dochter van Klomp BV en de onbetwiste specialist in energie, de gehele hoofdverdeelinrichting vervangen. De nieuwe kast is onder meer geschikt gemaakt voor het aanbrengen van een bruto-productiemeter. Met deze meter wordt inzichtelijk hoeveel energie de installatie exact produceert, een vereiste voor de ontvangst van SDE-subsidie (uitbetaald per opgewekte MWh). Zoals men van Green4energy gewend is, is ook in dit project alles uit handen genomen. Van voortraject -waarin berekeningen, haalbaarheidsonderzoeken en de aanvraag voor subsidie bij RVO zijn gerealiseerd- tot de montage en inwerkingstelling van de installatie.

BQ Duiker is inmiddels eigenaar van een optimaal duurzaam dak met 328 zonnepanelen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 121,4 kWp. Met dit rendement zal het gros van het jaarverbruik gedekt zijn.

Veiligheid staat voorop

Klomp Daktechniek en Green4energy zijn een intensieve samenwerking met Val Protect Nederland aangegaan om het dak niet alleen duurzaam, maar ook veilig te maken. In het uitvoeringsplan zijn duidelijke afspraken gemaakt over de locaties van de aanhaakpunten en de panelen met hun bekabeling zodat de maatregelen elkaar niet in de weg zitten. Het resultaat is een dak dat optimaal rendeert en bovendien veilig te betreden is door de onderhoudsploegen. De teams van Klomp zijn trots op dit samenwerkingsproject en blij dat we onze samenwerkingspartner BQ Duiker van dienst mochten zijn.

Wij zetten graag de mogelijkheden van uw dak, veld of parkeerterrein op een rijtje

Bekijk meer cases:

Eerste opdracht in samenwerking met Zenon Energy is een feit

Albeton
Westelijk Havengebied in Amsterdam

Green4energy plaatst 52 zonnepanelen op blauw-groene dak van RESILIO

Gemeente Amsterdam
Ite Boeremastraat, Amsterdam

BQ Duiker slaat met dit dak meerdere vliegen in één klap

BQ Duiker
Amsterdam-Noord

Een bijzonder NOM-project in Alkmaar

Derksen & Singerling
Alkmaar

332 PV-panelen op seniorenflat van Woonforte

Woonforte
Hof van Alfen, Alphen aan den Rijn

Green4energy realiseert 9 grondgebonden zonneparken

Waterschap Vechtstromen
9 locaties in Nederland