Woonforte gunt Green4energy contract voor zonne-installaties aan 3.000 woningen

Het installeren en beheren van zonne-installaties voor 3.000 eengezinswoningen (van woningcorporatie Woonforte) wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd door Green4energy, een opdracht waarvoor wij met Woonforte onlangs het contract ondertekenden. Woonforte investeert bijna 20 miljoen in de zonnepanelen en startte dit najaar met het plaatsen van de eerste exemplaren. We voeren de opdracht uit in 2 trajecten waarbij de wijkgebonden aanpak, inclusief de bewonerscommunicatie en huurderswerving, geheel worden opgepakt door onze zusterorganisatie de Zoncorporatie. Het project is in 2022 klaar.

Investering van bijna 20 miljoen euro
Woonforte startte in september 2018 met 500 woningen. Daarna zal de corporatie jaarlijks zo’n 650 woningen van zonnepanelen voorzien. Het zijn daken die sterk genoeg zijn om de panelen te dragen en er wordt in de nabije toekomst geen onderhoud uitgevoerd aan deze woningen. 

Duurzame toekomst
Woonforte werkt hard aan het duurzaam maken van woningen. De nieuwbouwwoningen worden vanaf nu gasloos gebouwd en in onderhoudsprojecten worden de woningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Met dit zonnepanelenproject maken we de bestaande eengezinswoningen energiezuiniger. Dat is goed voor de portemonnee van de huurder en voor het milieu.