Start grootschalige woningverbetering 96 woningen Haarlem

In opdracht van Vastbouw Oost te Rijssen zijn wij na een gedegen voorbereidingsperiode deze week gestart met de uitvoering van de duurzame energetische verbetering van 96 woningen van woningcorporatie Pré Wonen in de Helsinkibuurt te Haarlem. 

De woningen zullen worden voorzien van een complete nieuwe hoogwaardig geïsoleerde schil: HR +++ glas, lage temperatuurverwarming, vraag-gestuurde ventilatie en een in het dak geïntegreerde PV-installatie. Tevens hebben de huidige bewoners uitgebreide mogelijkheden voor kwalitatieve aanpassingen in de woning, zoals keukenvernieuwing, badkamervernieuwing, openslaande tuindeuren etc.

Klomp is verantwoordelijk voor de technische installaties, dakwerkzaamheden worden uitgevoerd door Klomp Daktechniek en Green4energy zal de complete PV-installatie voor haar rekening nemen. De huidige woningen hebben een energielabel F en zullen na de energetische verbetering een A ++ label hebben.  Door Pré Wonen is het project aanbesteed op basis van Design & Build in combinatie met specifieke prestatie-eisen in plaats van een traditioneel bestek. De gegadigde bouwcombinaties werden daardoor in staat gesteld om op basis van hun eigen kennis en kunde een compleet projectvoorstel te maken inclusief architectonische vormgeving, bouwkundige en installatietechnische aanpassingen. Klomp is hierbij door Vastbouw als kennispartner gevraagd om de technische installaties te ontwerpen en presenteren.

Uiteindelijk is het projectplan van het bouwteam van Vastbouw op basis van prijs-kwaliteit als beste beoordeeld. Tevens zullen partijen de komende 10 jaar het onderhoud gaan verzorgen. Op basis hiervan en door intelligente energiemonitoring wordt een garantie gegeven van 10 jaar op de beoogde energiebesparing.