Green4energy houdt de Alliantie op tempo bij verduurzaming

De Alliantie wil als maatschappelijke organisatie bijdragen aan een duurzame samenleving. Dat doet ze bijvoorbeeld door energiezuinige verlichting te gebruiken, groene stroom af te nemen en medewerkers te stimuleren om op de fiets, met het openbaar vervoer of carpoolend naar het werk te komen. Maar het grootste effect is te bereiken met het verduurzamen van de ruim 53.000 huurwoningen.

De Alliantie heeft zichzelf hiervoor haalbare maar uitdagende doelstellingen opgelegd. De energieprestaties van de woningen van de corporatie nemen hierdoor snel toe. In een aantal gemeenten zijn de doelen al bereikt maar in onder andere Amsterdam moet de Alliantie nog flink aan de slag om haar ambities te realiseren. Kortom; het gaat goed maar het vraagt om tempo houden.

Om op koers te blijven, vroeg de corporatie in november Green4energy om hulp. Om de duurzame doelstellingen voor 2017 te verwezenlijken, moesten er voor het einde van het jaar nog 1.058 verhuurbare eenheden met zonnepanelen worden uitgerust! Die uitdaging zijn we natuurlijk niet uit de weg gegaan!

In weer en wind werkten er gedurende 6 weken continu monteurs verspreid over 14 wooncomplexen in Almere, Amsterdam en Eemnes. Aldaar leveren de pakweg 2.000 zonnepanelen inmiddels de energie voor centrale voorzieningen zoals algemene verlichting, de ketelhuizen en liften. De ruim 2.000 panelen op de 14 locaties met een gezamenlijk vermogen van 550 kilowattpiek hebben een jaarlijkse opbrengst van ruim 480.000 kWh. Dit komt overeen met een jaarverbruik van ruim 140 gemiddelde huishoudens.

» Meer over de duurzame doelstellingen van de Alliantie