266 zonnepanelen voor Basisschool De Bongerd

In opdracht van stadsdeel Amsterdam-Noord installeerde Green4energy 266 zonnepanelen op De Bongerd in Amsterdam-Noord. Op de nieuw gebouwde basisschool zijn 266 stuks Astronergy panelen gemonteerd van 245 Wattpiek per stuk. Het totaal aangesloten vermogen is 65.000 Wattpiek. Het geheel is aangesloten op 4 stuks Samil Power Solarlake omvormers van 15.000 Wattpiek.

De installatie is gemonteerd op een Sunbeam symetrisch systeem, en zal door de Oost-West georiënteerde ligging een jaarlijkse opbrengst hebben van iets meer dan 57.000 kWh. Daarmee zal de basisschool ongeveer 30% van het jaarlijks elektraverbruik compenseren. De zonne-energie die de installatie opwekt zal onder andere worden gebruikt door de energiezuinige verlichting met aanwezigheidsdetectie waarmee het pand is uitgevoerd.

Het opwekken van de zonne-energie zal een onderdeel worden van het lesprogramma in de boven-bouw. Op dit moment wordt gewerkt aan een informatiepaneel in de centrale hal, waarbij op leerzame wijze de leerlingen worden geïnformeerd over de totale opbrengst van het systeem.